4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zomerbietjessalade met geroosterde zalm

Zomerbietjessalade met geroosterde zalm

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

8 rauwe bieten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rodewijnazijn
125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de zalmfilet in 4 porties. Bestrooi met (zee)zout en verdeel citroensap, -rasp en honing erover.
  • 2 Masseer dit mengsel een beetje in de zalm en laat 20-25 minuten marineren.
  • 3 Klop een dressing van 100 ml olie, de azijn, sjalot, mosterd, zout en peper.
  • 4 Schil de bietjes en bewaar het loof. Schaaf de bietjes dun of rasp ze grof.
  • 5 Schep de bietjes om met het fijngesneden loof, de ijsbergsla en de dressing.
  • 6 Meng de crème fraîche met de bosui.
  • 7 Besprenkel de zalm met de rest van de olie en rooster de vis 2-3 minuten per kant in een hete grillpan of op de barbecue.
  • 8 Serveer de bietjessalade op een schaal of borden.
  • 9 Verdeel de geitenkaas erover en leg de zalm erop.
  • 10 Serveer de crème fraîche erbij.

bereidingstip

Vervang de geitenkaas door ricotta.. Neem dille in plaats van bosui.. Gebruik eventueel plakjes gekookte biet voor de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 905 kcal
vet 75 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 38 gram