- 1 Snijd de zalmfilet in 4 porties. Bestrooi met (zee)zout en verdeel citroensap, -rasp en honing erover.
- 2 Masseer dit mengsel een beetje in de zalm en laat 20-25 minuten marineren.
- 3 Klop een dressing van 100 ml olie, de azijn, sjalot, mosterd, zout en peper.
- 4 Schil de bietjes en bewaar het loof. Schaaf de bietjes dun of rasp ze grof.
- 5 Schep de bietjes om met het fijngesneden loof, de ijsbergsla en de dressing.
- 6 Meng de crème fraîche met de bosui.
- 7 Besprenkel de zalm met de rest van de olie en rooster de vis 2-3 minuten per kant in een hete grillpan of op de barbecue.
- 8 Serveer de bietjessalade op een schaal of borden.
- 9 Verdeel de geitenkaas erover en leg de zalm erop.
- 10 Serveer de crème fraîche erbij.
bereidingstip
Vervang de geitenkaas door ricotta.. Neem dille in plaats van bosui.. Gebruik eventueel plakjes gekookte biet voor de salade.