2 personen
hoofdgerecht
home recepten zomers stamppotje van sla en krieltjes met gerookte makreel

zomers stamppotje van sla en krieltjes met gerookte makreel

ingrediënten


2 personen
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
2 grote augurken
2 grote eetlepels zure room
200 gram gerookte makreelfilet
2 eetlepels olijfolie
75 gram ijsbergsla of rucola
400 gram krieltjes

  • 1 Was de krieltjes grondig en zet ze in een ruime pan onder met water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 20-25 minuten gaar. Test met een scherp mesje of ze gaar zijn. Giet af en laat goed uitdampen. Spoel de krieltjes niet koud.
  • 2 Snijd de augurken in stukjes.
  • 3 Smoor de sla zeer kort in een ruime pan in een scheutje olijfolie en kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout.
  • 4 Stamp de krieltjes grof met een pureestamper en meng er de sla doorheen. Maak het geheel wat smeuïger met olijfolie en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de stamppot over 2 borden met daarover de makreelfilet.
  • 6 Leg er de stukjes augurk op en lepel er een flinke lepel zure room op. Maal er tenslotte nog wat versgemalen peper over.