- 1 Was de krieltjes grondig en zet ze in een ruime pan onder met water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 20-25 minuten gaar. Test met een scherp mesje of ze gaar zijn. Giet af en laat goed uitdampen. Spoel de krieltjes niet koud.
- 2 Snijd de augurken in stukjes.
- 3 Smoor de sla zeer kort in een ruime pan in een scheutje olijfolie en kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout.
- 4 Stamp de krieltjes grof met een pureestamper en meng er de sla doorheen. Maak het geheel wat smeuïger met olijfolie en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- 5 Verdeel de stamppot over 2 borden met daarover de makreelfilet.
- 6 Leg er de stukjes augurk op en lepel er een flinke lepel zure room op. Maal er tenslotte nog wat versgemalen peper over.