2 personen
lunch, hoofdgerecht

Zomerse Mexicaanse salade

terug naar recept
home recepten Zomerse Mexicaanse salade

Zomerse Mexicaanse salade

ingrediënten


2 personen
zout
vers gemalen peper
1 scheutje zonnebloemolie
1 limoen
2 eetlepels zure room
2 stengels bosui (fijngesneden)
4 takjes verse koriander
1 klein blikje Mexicaanse melange
100 gram maïskorrels
1 avocado
2 handjes tortillachips
1 zakje gesneden ijsbergsla
1 theelepel paprikapoeder
200 gram half-om-half gehakt

  • 1 Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-aanbakpan en voeg het gehakt en het paprikapoeder toe. Bak het gehakt mooi rul en kruid met zout en peper.
  • 2 Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit. Snijd in mooie partjes.
  • 3 Maak de zure room aan met een klein beetje sap en rasp van limoen en kruid met zout en peper.
  • 4 Verdeel de ijsbergsla, de maïskorrels en de Mexicaanse melange over 2 borden en besprenkel met limoensap en -rasp.
  • 5 Schep er het gehakt over en steek er de tortillachips tussen. Leg er de partjes avocado op.
  • 6 Lepel er dotjes van de zure room op en garneer met de topjes koriander en bosui.
  • 7 Maak af met een laatste beetje sap en rasp van limoen en maak er nog wat versgemalen peper over.

bereidingstip

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Terugroepactie | Kips Vega Paté