4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zomerse parelcouscous met honingkip

Zomerse parelcouscous met honingkip

ingrediënten


20 min
4 personen
85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

3 vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

2 nectarines

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerrie

dit product is niet beschikbaar

275 gram kiphaasjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram parelcouscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verhit intussen in een koekenpan de olie. Bestrooi de kiphaasjes met de kerrie en breng op smaak met zout en peper. Bak ze in 5 min. goudgeel en gaar.
  • 3 Halveer intussen de tomaatjes. Snipper de ui. Snijd het vruchtvlees van de nectarines in blokjes.
  • 4 Besprenkel de kiphaasjes met de honing. Bak ze tot de honing aan de kiphaasjes plakt en licht gekaramelliseerd is.
  • 5 Meng intussen de parelcouscous, tomaat, ui, nectarine en rucola. Breng op smaak met zout en peper. Schep de parelcouscous op 4 borden en leg de kiphaasjes erbij.

bereidingstip

Parelcouscous zijn kleine pastabolletjes met een stevige bite. Ideaal voor een snelle zomermaaltijd. Je kunt het ook vervangen door gewone couscous of rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 488 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 30 gram