4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zomerstamppot met kropsla, rucola, oventomaatjes en feta

Zomerstamppot met kropsla, rucola, oventomaatjes en feta

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 krop kropsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Laat de tomaatjes aan de tak zitten en besprenkel met de olie, zout en peper. Rooster circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Giet intussen de aardappels af en bewaar een kopje kookwater. Stamp de aardappels fijn met de mosterd, kropsla, ¾ van de rucola en naar smaak een scheutje kookwater. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de stamppot over borden en leg de geroosterde tomaatjes en rucola erop. Verkruimel de feta erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté