4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Zomervruchtensoufflé

Zomervruchtensoufflé

ingrediënten


20 min
4 personen
125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengd rood fruit

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

4 souffléschaaltjes

1 souffléschaal

keukengaren

  • 1 Maak met een strook bakpapier een rand om de souffléschaaltjes (hoger dan de schaaltjes) en bind vast met keukengaren. Bestrooi de souffléschaaltjes met een beetje poedersuiker en verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Pureer het fruit en zeef deze puree.
  • 3 Smelt de boter op een lage stand en bak de bloem 1 minuut mee zonder te kleuren. Giet de melk er al kloppend bij en verwarm zachtjes tot een gladde saus.
  • 4 Neem de pan van de warmtebron en roer de losgeklopte eidooiers erdoor. Roer daarna de vruchtenpuree erdoor.
  • 5 Klop de eiwitten in een vetvrije kom niet helemaal stijf. Voeg de suiker toe en klop dan de eiwitten stijf.
  • 6 Spatel de eiwitten heel voorzichtig door het vruchtenmengsel. Verdeel over de schaaltjes, strijk de bovenkant glad en maak met een natte vinger langs de rand van de vorm in het soufflémengsel een gootje. Bak de soufflé in de oven in circa 15 minuten lichtbruin. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

bereidingstip

Vul de schaaltjes voor tweederde zodat er ruimte overblijft om te rijzen. . Open de oven niet tussendoor, van koude lucht zakt de soufflé in!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté