4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuppa alla valdostana (Italiaanse koolsoep)

Zuppa alla valdostana (Italiaanse koolsoep)

ingrediënten


15 min
4 personen
1 zak 48+ kaas
1 liter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabatta
1 groene kool

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

ovenbestendige pan

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool en snijd in parten. Verwijder de harde kern van de kool en snijd de bladeren grof.
  • 2 Scheur het brood in stukken en verdeel met de kool over de bakplaat. Besprenkel met de olie en rooster 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  • 3 Neem de bakplaat uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Breng de bouillon aan de kook.
  • 4 Schep de helft van de kool en het brood in de pan en bestrooi met de helft van de kaas en peper. Verdeel over deze laag een tweede laag van kool en brood en schenk de hete bouillon erover. Bestrooi met de rest van de kaas en bak 30 min. in het midden van de oven lichtbruin. Schep de soep in 4 diepe borden en serveer.

bereidingstip

In plaats van groene kool kun je ook spitskool gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 534 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 21 gram