-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool en snijd
in parten. Verwijder de harde kern van de kool
en snijd de bladeren grof.
-
2
Scheur het brood in stukken en verdeel met de
kool over de bakplaat. Besprenkel met de olie
en rooster 15 min. in het midden van de oven.
Schep halverwege om.
-
3
Neem de bakplaat uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Breng de bouillon
aan de kook.
-
4
Schep de helft van de kool en het brood in de
pan en bestrooi met de helft van de kaas en
peper. Verdeel over deze laag een tweede laag
van kool en brood en schenk de hete bouillon
erover. Bestrooi met de rest van de kaas en bak
30 min. in het midden van de oven lichtbruin.
Schep de soep in 4 diepe borden en serveer.
bereidingstip
In plaats van groene kool kun je ook spitskool gebruiken.