uitdagend
180 min.
nagerecht
recepten Zutphense Stadswalblokjes

Zutphense Stadswalblokjes

ingrediënten


180 min
600 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

600 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

10 gram oploskoffiepoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vierkante schaal

vierkante taartvorm

bakpapier

bakkwastje

  • 1 Maak glucosesiroop door de suiker met 25 ml water te verwarmen, te roeren en zachtjes te koken tot er ⅔ over is.
  • 2 Verwarm de slagroom met de boter, de oploskoffie en de glucosesiroop. Smelt hierin al roerend 400 gram chocolade.
  • 3 Giet dit chocolademengsel in de vorm of op de schaal en zet minimaal 5 uur (of 1 nacht) in de koelkast om op te stijven.
  • 4 Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 5 Bestrijk de bovenkant van het opgesteven chocolademengsel met de gesmolten chocolade en laat hard worden.
  • 6 Keer de plak om op een stuk bakpapier en bestrijk de onderkant met een iets dikkere laag chocolade.
  • 7 Trek er, als de chocolade net gestold is, met een vork in een golfbeweging strepen in en laat verder uitharden.
  • 8 Snijd in blokjes van 2x2 cm. Bewaar ze in een afgesloten trommeltje. Lekker bij de koffie of thee.

bereidingstip

Vervang de glucosesiroop door blanke schenkstroop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 21 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté