4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkool met aardappelpuree en pikante gehaktballetjes

Zuurkool met aardappelpuree en pikante gehaktballetjes

ingrediënten


40 min
4 personen
200 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

2 plakken verse ananas
1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

100 gram zuurkoolspek

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

20 gram gehaktkruiden
20 gram pikante gehaktkruiden
500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit voor de zuurkool de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het spek en de sambal toe en bak nog een paar minuten op een lage stand.
  • 2 Leg de ananas in de pan en leg de zuurkool erop. Voeg een scheutje water toe en stoof de zuurkool afgedekt op de laagste stand in circa 20 minuten gaar. Schep een paar keer door om aanbranden te voorkomen.
  • 3 Bak intussen de gehaktballetjes in 1 eetlepel olie in een braadpan (of op een ingevette bakplaat in het midden van de oven op 175°C) in circa 15 minuten gaar. Kook voor de puree de aardappels gaar en giet af.
  • 4 Stamp de aardappels met de boter en melk tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktballetjes met de zuurkool en aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 39 gram