pureestamper
ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
pureestamper
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
Zo maak je zuurkool perfect klaar in de oven:<br/> • Laat de zuurkool eerst even smoren in de pan, bijvoorbeeld met spek of ui. Zo wordt de smaak zachter. Daarna in de ovenschaal, samen met puree of aardappelplakjes. Reken op 30 min. in de oven (200°C), langer mag ook voor nog zachtere kool. <br/> • Dek de schotel eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin wordt, haal het folie de laatste minuten weg voor een krokant korstje. <br/> • Voeg een scheutje bouillon of witte wijn toe aan de zuurkool voordat je de schotel opbouwt, zo blijft het gerecht lekker smeuïg <br/> • Werk de bovenkant af met wat geraspte kaas voor een romige, gratiné laag. . <h4>Hoe maak je zuurkool minder zuur?</h4> Je hoeft zuurkool niet af te spoelen. Zo behoud je de vitamines én de smaak. Minder zuur maken? Giet het overtollige vocht dan af. Kook een gesneden appel, ananas of een handje rozijnen mee. Nóg verrassender? Maak dan kennis met de <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/zuurkoolschotel-met-gehakt-en-banaan/">zuurkoolschotel met gehakt en banaan</a>. . <h4>Waarom moet zuurkool zo lang koken?</h4> Zuurkool wordt zachter en milder van smaak als je hem langer stooft. De zuren worden dan subtieler en de smaken trekken beter in je gerecht. Bij ovenschotels zorgt lang garen bovendien voor een mooie, smeuïge structuur. . <h4>Tips voor smeuïge aardappelpuree</h4> • Gebruik kruimige aardappelen.<br/> • Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet af en laat ze goed uitstomen.<br/> • Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper, of anders met een pureeknijper. Gebruik liever geen mixer.<br/> • Roer niet te lang door.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 669 kcal |
vet | 30 gram |
verzadigd vet | 16 gram |
koolhydraten | 77 gram |
eiwit | 21 gram |
WEB01-SPAR-PU