4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolburger

Zuurkoolburger

ingrediënten


25 min
4 personen
1 appel

dit product is niet beschikbaar

300 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mosterdmayonaise
4 kaiserbroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes katenspek

dit product is niet beschikbaar

4 rundvleesburgers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wikkel de burgers in een plakje spel. Verhit 40 gram boter in een ruime koekenpan en bak de burgers om en om bruin. Zet het vuur wat lager en laat de burgers rustig verder garen.
  • 2 Verhit de resterende boter en bak de uiringen in ca. 10 minuten gaar. Verwarm de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Besmeer de broodjes met de mosterdmayonaise, verdeel de zuurkool en uiringen over de broodjes. Leg de hamburgers erop en verdeel de appelpartjes erover.

bereidingstip

Je kunt de hamburgers ook bereiden in de grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. Of bereid ze in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 30 gram