4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolrol met appel en saucijs

Zuurkoolrol met appel en saucijs

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

4 rundersaucijzen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan en schep uit de pan. Bak de saucijsjes in het bakvet in 5 minuten lichtbruin en snijd in plakjes.
  • 2 Schep de spekblokjes door de zuurkool en kook circa 15 minuten zachtjes met 200 ml water. Voeg na 5 minuten kooktijd de aardappelschijfjes toe. Giet af en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Leg het uitgerolde deeg met het bakpapier op het werkvlak. Leg in de lengte in het midden een laagje aardappelplakjes met daarop plakjes saucijs, zuurkool, appelplakjes, komijn en feta. Druk de vulling iets aan.
  • 4 Vorm een rol van het deeg en plak vast met een beetje water of ei. Leg de deegrol met de naad naar beneden op het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de rol met ei en bestrooi met de sesam en eventueel komijn. Bak in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Vervang de saucijsjes in dit recept door merguezworstjes.. Snijd de bovenkant van de deegrol hier en daar schuin in voor een speels effect.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 34 gram