4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolschotel met appel en spekjes

Zuurkoolschotel met appel en spekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvriesrösti

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

3 appels

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

500 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng de zuurkool met de mosterd en zure room. Bak de spekblokjes 3-4 minuten in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en bewaar het bakvet.
  • 3 Boor het klokhuis uit 1 appel met schil. Schil de overige 2 appels en snijd ze in blokjes. Meng de appelblokjes, rozijnen en de spekjes door de zuurkool.
  • 4 Schep het zuurkoolmengsel in de grote ovenschaal en verdeel daarover de rösti. Snijd de geboorde appel in dunne plakken en leg deze in het midden van de zuurkool. Bestrooi met een beetje kaneel en schenk het spekvet over de appelplakken.
  • 5 Bak de schotel in het midden van de oven in 30-45 minuten goudbruin. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de appel te bruin wordt.

bereidingstip

Vervang de appel in dit recept door ringen ananas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 22 gram