4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolschotel met kip, kaas en abrikozen

Zuurkoolschotel met kip, kaas en abrikozen

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerrie

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

35 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

35 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool naturel

dit product is niet beschikbaar

500 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kook de aardappelplakken met zout in 8-10 minuten beetgaar. Wel de abrikozen.
  • 3 Breng de zuurkool aan de kook, giet deze af en laat uitlekken. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • 4 Verdeel een laagje aardappels over de ovenschaal. Verdeel de zuurkool, abrikozen en kipreepjes erover en eindig met weer een laagje aardappels.
  • 5 Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg al kloppend in gedeelten de melk toe tot een gladde saus ontstaat. Smelt de helft van de kaas erin en roer de kerriepoeder erdoor.
  • 6 Giet deze kaassaus over de ovenschotel en bestrooi met de walnoten en de rest van de kaas.
  • 7 Bak de zuurkoolschotel 12-15 minuten in het midden van de oven tot het gerecht goudbruin is.

bereidingstip

Vervang de abrikozen door blokjes ananas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté