pureestamper
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
pureestamper
bereiden
bereidingstip
Wil je een mildere stamppot? Dan kun je zuurkool voor het koken afspoelen. Giet het vocht af en spoel de zuurkool kort onder koud water. Voor extra frisse stamppot laat je de zuurkool juist zo, zonder afspoelen. . <h4>De juiste verhouding tussen aardappel en zuurkool</h4> Voor de lekkerste stamppot zuurkool, houd je deze verhoudingen aan: 1 kilo aardappelen en 500 gram zuurkool.. <h4>Kun je zuurkool samen met aardappels koken?</h4> Beter van niet. Het zuur van de zuurkool zorgt ervoor dat de aardappelen minder goed gaar worden. Kook daarom eerst de aardappelen en de zuurkool apart voor je er stamppot van maakt. . <h4>Zuurkool koken voor stamppot</h4> Zuurkool kook je het beste in een beetje water, bouillon, wijn of appelsap, 15-20 min. Zo wordt de zuurkool zachter en wat milder van smaak. . <h4>Wat eet je bij de zuurkoolstamppot?</h4> Dit gerecht is lekker met saucijsjes of slavinken en mosterd. . <h4>Variatietips</h4> • Kook met de zuurkool eens 1 in blokjes gesneden appel mee.<br/> • Ben je zelf vegetariër of sluiten er mensen aan die (liever) geen vlees eten? Vervang de spekjes dan door plantaardige spekjes.<br/> • Voor een romige stamppot kun je wat extra boter of een scheutje room toevoegen aan de puree.<br/> • Zin in een twist? Breng de stamppot op smaak met wat kerriepoeder. Ook mosterd, nootmuskaat of karwijzaad geven extra diepte.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 510 kcal |
vet | 30 gram |
verzadigd vet | 16 gram |
koolhydraten | 41 gram |
eiwit | 14 gram |
WEB01-SPAR-PU