4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Zuurkooltaartjes met ham, kaas en abrikozen

Zuurkooltaartjes met ham, kaas en abrikozen

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

125 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram zuurkool naturel

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes hartige taartdeeg
4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 210ºC.
  • 2 Bekleed de vormpjes met het deeg en prik de bodems in met een vork. Bak de deegbodems circa 5 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Dep intussen de zuurkool droog met keukenpapier. Meng de ham en abrikozen erdoor.
  • 4 Klop de eieren los met kerriepoeder, kookroom, de helft van de kaas, zout en peper.
  • 5 Vul de deegbodems met de zuurkool. Schenk het eimengsel erop en verdeel de rest van de kaas erover.
  • 6 Bak de zuurkooltaartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Neem voor dit recept pruimen of dadels in plaats van abrikozen.. Vervang de helft van de kaas door plakjes brie en leg deze voor het bakken op de taartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 23 gram