4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zweedse gehaktballetjes met puree en cranberry

Zweedse gehaktballetjes met puree en cranberry

ingrediënten


15 min
4 personen
2 schaaltjes aardappelpuree
800 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

1 zakje mix voor roomsaus
400 gram vegaballetjes

  • 1 Verhit 2 el zonnebloemolie in een hapjespan en bak 400 g vegetarische balletjes 5 min. op een matige stand. Roer de mix voor roomsaus door het kokende water en laat oplossen. Voeg de roomsausmix al roerend toe aan de balletjes en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Roer 2 el cranberrycompote erdoor.
  • 2 Kook intussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar en verwarm de aardappelpuree op een lage stand. Roer regelmatig.
  • 3 Verdeel de puree, sperziebonen, de rest van de cranberrycompote en balletjes met saus over 4 borden.

bereidingstip

Lekker met platte peterselie of dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 529 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 23 gram