6 personen
uitdagend
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Zwitserse rol met wortel en romige sinaasappelvulling

Zwitserse rol met wortel en romige sinaasappelvulling

ingrediënten


20 min
6 personen
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 gram sinaasappelmarmelade
75 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

75 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

10 reepjes sinaasappelschillen

dit product is niet beschikbaar

100 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

schone theedoek

  • 1 Begin met de vulling. Klop met een mixer de ricotta los met de zure room, 2 eetlepels marmelade en de sinaasappelrasp. Zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Pureer de geraspte wortel met een staafmixer.
  • 3 Klop in een grote kom de eieren met de basterdsuiker en de wortelpuree minimaal 3 minuten tot een lichtoranje, luchtig mengsel.
  • 4 Zeef het bakmeel en bakpoeder boven dit mengsel en spatel het rustig erdoorheen tot alles goed is gemengd.
  • 5 Giet het beslag op de bakplaat en strijk glad met de achterkant van een mes.
  • 6 Bak deze biscuit in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. Bak de biscuit niet langer, dan droogt deze te veel uit en kun je niet meer goed oprollen.
  • 7 Neem uit de oven en keer met papier en al om op een vochtige doek. Trek het bakpapier van de bovenkant en laat de cake 5 minuten afkoelen.
  • 8 Bestrijk de biscuit met een laag marmelade en verdeel dan de ricottavulling erover. Laat aan alle kanten een paar centimeter van de rand vrij.
  • 9 Rol met behulp van de doek de biscuit vanaf de korte kant voorzichtig op. Leg de rol op een lange schaal en garneer met chocoladeschaafsel en sinaasappel.
  • 10 Bestuif met poedersuiker en snijd de rol in dikke plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté