1 personen
tussendoortje
recepten ijskoffie extra deluxe

ijskoffie extra deluxe

ingrediënten


1 personen
1 aantal toppings karamel & nougat
1 toefje slagroom
4 eetlepels karamelsiroop
8 ijsklontjes
2 bolletjes vanille ijs
1 flinke scheut (opschuim/ koffie) melk
1 dubbele espresso

benodigdheden

1 koffiezetapparaat

1 blender

1 longdrinkglas

  • 1 Zet een dubbele espresso en laat de koffie een half uur in de koelkast afkoelen.
  • 2 Vul de blender met de 8 ijsklontjes en de flinke scheut (opschuim/koffie) melk.
  • 3 Schep 2 bolletjes vanille ijs in de blender en voeg de koude koffie en 3 eetlepels karamelsiroop toe.
  • 4 Zet de blender aan en mix tot het een gladde vloeistof is geworden.
  • 5 Pak het longdrinkglas en smeer de laatste eetlepel karamel siroop langs de binnenkant van het glas voor een mooie effect aan je ijskoffie.
  • 6 Giet het mengsel in het glas en spuit er een toefje slagroom op.
  • 7 Snijdt vervolgens de nougat en karamel/fudge in kleine blokjes en leg deze als topping op de slagroom en geniet van deze verfrissing in het zonnetje!

bereidingstip

Ook heerlijk om een ijskoude ice-tea te maken.. Snel en gemakkelijk te maken door Fuze Tea, ijsblokjes, verse muntblaadjes en citroenschijfjes toe te voegen.

nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst