sluit filter

paprika's

in alle kleuren van de regenboog

paprika


kies een winkel voor actuele prijzen en assortiment

rode paprika
1. 49
rode paprika Wikkel 1 Stuks
1. 49
Mag 't een onsje meer zijn?

Mag 't een onsje meer zijn?

Wat is gezond? Het Voedingscentrum adviseert dagelijks 2 stuks fruit en minimaal 2,5 ons groenten per dag.

rode puntpaprika's
1. 99
rode puntpaprika's Wikkel 250 Gram
1. 99
gele paprika
1. 49
gele paprika Los 1 Stuks
1. 49
groene paprika
1. 49
groene paprika Wikkel 1 Stuks
1. 49
mix
2. 79
mix Wikkel 500 Gram
2. 79

herkomst & beschikbaarheid van de paprika

Het heeft tot de Gouden Eeuw geduurd voordat de paprika in Europa bekend werd. Paprika's komen oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Columbus maakte in 1492 voor het eerst melding van paprika als specerij. Paprika 's zijn het gehele jaar verkrijgbaar. De belangrijkste aanvoerlanden zijn Nederland, Spanje en Israël.

paprika’s zijn zó lekker

Met de kleur van de paprika verschilt ook de smaak en de toe­passing .
Rode paprika's: zoete smaak maakt ze zeer veelzijdig bruikbaar zoals rauw in salades, verwerkt in sauzen, roerbakgerechten, ovenschotels en stoofpotjes. Groene paprika 's: pittige, kruidige smaak komt tot zijn recht in roerbakgerechten, stoofpotjes, ovenschotels en (pasta)sauzen.  Gele paprika's: zeer decoratieve kleur en zachte, zoete, frisse smaak maakt ze aantrekkelijk in salades.

De paprika heeft een stevige vruchtwand. In de schil zit een witte kern, waarin de zaden zich bevinden. De paprika's zoals wij ze allemaal kennen, worden van­wege hun vorm ook wel blokpaprika's genoemd. De meest gangbare kleuren zijn geel, rood, groen en oranje. Paprika's zijn er ook in bijzondere kleuren als bruin, lila en paars.

kwaliteit van de paprika

Een paprika is stevig en heeft een gladde, glanzende schil. Het steeltje en de kelk zijn frisgroen. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.

zo bewaar je paprika’s

Paprika's behouden hun smaak het beste als ze bewaard worden op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Ze zijn dan ruim een week goed te houden. Verpakte paprika 's blijven duidelijk langer vers.

tips om paprika’s schoon te maken

Was de paprika, halveer hem en verwijder zaden, zaadlijsten en steelaanzet.

herkomst & beschikbaarheid van de puntpaprika

Het heeft tot de Gouden Eeuw geduurd voordat de paprika in Europa bekend werd. Paprika's komen oorspronkelijk uit de tropische en subtropische streken van Midden-Amerika. Columbus maakte in 1492 voor het eerst melding van paprika als specerij. Paprika's zijn het gehele jaar verkrijgbaar. De belangrijkste aanvoerlanden zijn Nederland, Spanje en Israël.

puntpaprika’s zijn zó lekker

Zoetpunt paprika's combineren met hun verfijnde, fruitige en extreem zoete smaak goed met gerookte producten, zoals kip, tahoe of vis. Omdat de paprika nauwelijks zaad bevat is hij uitermate geschikt voor salades, rauwkost of voor 'uit het­ vuistje'. Grill of bak de zoetpunt paprika ook eens. De zoet­punt paprika leent zich uitstekend om te vullen met bijvoorbeeld rijst. 

De paprika's zoals wij ze allemaal kennen, worden vanwege hun vorm ook wel blokpaprika's genoemd. Een andere vorm is de puntpaprika, waarvan de zoetpunt paprika in de kleuren rood en geel de bekendste is. De zoetpunt paprika heeft een stevige vruchtwand en bevat nauwelijks zaad.

kwaliteit van de puntpaprika

Een zoetpunt paprika is stevig en heeft een gladde, glanzende schil. Het steeltje en de kelk zijn frisgroen van kleur. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.

zo bewaar je puntpaprika’s

Paprika's behouden hun smaak het beste als ze bewaard worden op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Ze zijn dan ruim een week goed te houden. Verpakte paprika's blijven duidelijk langer vers.

tips om puntpaprika’s schoon te maken

Was de paprika, halveer hem en verwijder eventuele zaden en de steelaanzet.

recalls | bekijk ze hier!