meer ruimte om beter te leven

Tijdens de Beter Leven Week vragen we extra aandacht voor het dierenwelzijn in de veehouderij. We vinden het namelijk erg belangrijk dat dieren voorzien worden in jun natuurlijke levensbehoeften. Geef de dieren meer ruimte.

beter leven

Om diervriendelijke producten te herkennen, heeft de dierenbescherming het Beter Leven keurmerk ontwikkelt. Het is ontzettend belangrijk om genoeg aandacht te geven aan diervriendelijke producten en daarom is het van 19 oktober t/m 25 oktober tijd voor de 8e editie van de Beter Leven Week. In deze week willen we je vragen extra aandacht te geven aan het Beter Leven keurmerk. Dit keurmerk verdeelt met haar sterren dierlijke producten in drie verschillende groepen. Maar wat waren deze verschillen nu ook alweer? We zetten ze nog even op een rijtje voor je;

1 ster: Dierenwelzijn is voldoende. De dieren krijgen meer ruimte en speelmateriaal. Als je voor producten kiest met 1 Beter Leven ster weet je dat je al beter bezig bent. Kippen mogen de buitenlucht in, soms overdekt en vaak in een vrije uitloop. De vleeskoeien liggen op zacht stro en de melkkoeien kunnen zichzelf krabben met een borstel in de stal.

2 sterren: Dierenwelzijn is ruim voldoende. De dieren krijgen nog meer ruimte en mogen naar buiten. Je bent goed bezig als je voor een product met 2 Beter Leven sterren kiest! Doordat de varkens op stro liggen, zijn zij niet meer verveelt en gestrest. De staarten worden daardoor niet meer afgeknipt, wat anders wel gebeurde om te voorkomen dat ze elkaar bijten.

3 sterren: Dierenwelzijn is goed. De dieren kunnen zo veel mogelijk leven zoals ze zelf zouden kiezen. Als je  voor 3 sterren kiest ben je het beste bezig. Door de inrichting van de stallen hebben de dieren zoveel mogelijk keuzevrijheid. Ook kunnen alle dieren naar buiten en hebben zij zowel binnen als buiten de meeste ruimte en speelmogelijkheden.

Bij diervriendelijke vleesproducten wordt al snel aan stukken vlees gedacht die geconsumeerd worden tijdens het avondeten, zoals gehakt of hamburgers, maar heb je door hoeveel vleeswaren en eieren je wekelijks op je brood eet? Omdat wij het bij SPAR belangrijk vinden om ook hier extra aandacht aan te geven, hebben we voor jou al onze diervriendelijke vleeswaren op een rijtje gezet.

Geef jij deze week ook extra aandacht aan diervriendelijke producten? Kies dan voor onze diervriendelijke vleeswaren en eieren!

Bron: https://beterleven.dierenbescherming.nl/zakelijk/deelnemen/campagne-beter-leven-week/

Terugroepactie | Kips Vega Paté