alles over de grapefruit

herkomst & beschikbaarheid van de grapefruit

Citrusvruchten zijn eeuwenoude vruchten. Ze werden naar men aanneemt door Columbus meegenomen. Grapefruit is vermoedelijk een kruising van een sinaasappel en een pompelmoes die is ontstaan op de West-Indische eilanden. Grapefruits worden inmiddels in alle Citrus producerende landen verbouwd. Grapefruit is jaarrond verkrijgbaar en wordt geïmporteerd uit Turkije, Amerika, Uruguay, Honduras, Cuba, Zuid-Afrika, Israël, Argentinië en Spanje.

grapefruits zijn zó lekker

Over het algemeen zijn de gele grapefruits wranger en bitterder van smaak dan de grapefruits met roze vruchtvlees, die zoeter zijn. Grapefruits zijn ideaal als ontbijtfruit uitgeperst, of lepel een halve grapefruit uit, eventueel met wat suiker erop. De zure smaak past goed bij zeevruchten zoals garnalen. Grapefruit wordt tevens verwerkt in sappen, salades, mousses en sorbets.

Grapefruit heeft zijn naam te danken aan de trosvormige groeiwijze. Met een diameter van 10 tot 18 cm is de grapefruit een van de grootste citrusvruchten. Er bestaan verschillende soorten grapefruits, ieder met hun eigen smaak. Ook de schil en het vruchtvlees variëren per soort, van lichtgeel tot rozerood.

kwaliteit van de grapefruit

Grapefruit hoort stevig te zijn en een glanzende schil te hebben. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.

zo bewaar je grapefruits

Grapefruit is op een koele plaats ruim een week houdbaar. Echter niet in de koelkast, dan treedt bruinverkleuring op.

tips om grapefruits schoon te maken

Snijd de grapefruit in parten en pers de vrucht uit. De grapefruit kan ook direct gegeten worden door de vrucht te schillen en vervolgens in partjes te snijden.

grapefruits zijn lekker te combineren met...
Spar yoghurt vol
2. 29
Spar yoghurt vol Pak(je) 1 Liter
2. 29
recalls | bekijk ze hier!