tevree met hachee

traditionele, Hollandse hachee met lekkere bijgerechten

hachee is ouderwets lekker
uien
1. 39
uien Net(je) 1000 Gram
1. 39
Hak Rode Kool Met Appel
2. 55
Hak Rode Kool Met Appel Pot(je) 355 Gram
2. 55

het geheim van hachee

In de wintertijd is het zo heerlijk dat je weer alle tijd hebt om een lekker potje te koken. Buiten is het toch maar koud, guur en donker, dan kun je er beter voor zorgen dat het binnen warm en behaaglijk is. De geur van een lekkere, verse stoofpot is daarbij natuurlijk onmisbaar. Hachee is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Gebruik goed vlees, uien, kruiden en wat vocht en je bent een heel eind. We hebben een aantal lekkere hachee recepten op een rij gezet zodat je een beetje kunt variëren met dit gerecht.

Hachee wordt oorspronkelijk gegeten met een lekkere hutspot of met rode kool en aardappelpuree. De grap is dat je met hachee vlees nog veel meer lekkers kunt bereiden. Hacheevlees is rundvlees en heeft een grove vleesdraad, naast voor hachee kun je dit vlees uitstekend voor andere stoofschotels gebruiken. Bereid je het vlees één dag voor je het gaat eten, dan is het vaak nog lekkerder. Alle smaken hebben dan de tijd gekregen om in het vlees te trekken, bovendien zal het vlees nog zachter zijn. Want al is hachee niet veel werk, je zult er wel de tijd voor moeten nemen. Het vlees heeft 130 tot 160 stooftijd nodig.

Je hoort wel eens dat het stoofvlees helemaal is mislukt! Dat is natuurlijk flink balen, zonde van je tijd en natuurlijk van het lekkere eten waar jij je op had verheugd. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden als je hachee gaat bereiden. Ten eerste is het kwaliteit van het vlees van belang, hacheevlees of de runderlappen van SPAR zijn van uitmuntende kwaliteit. Laat het vlees op kamertemperatuur komen voor je het gaat bereiden. Snijd de runderlappen in reepjes. Dep het vlees droog, schroei het vlees in een flinke klont boter dicht. Schep het vlees uit de pan en herhaal dit met al het vlees. Voeg nu het vocht en de kruiden toe en laat heel zachtjes pruttelen op het vuur, het mag niet koken en zet de deksel schuin op de pan. Nu is het een kwestie van sudderen, schenk een glaasje in en ga lekker bij de haard genieten van een goed boek. Smakelijk voor straks!

 

bestel lekker makkelijk je boodschappen online en laat ze thuisbezorgen

samen proosten!

Een speciaalbiertje geeft je herfstdag net dat beetje extra.

Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks