lekkere biertjes bij de borrel of in het diner

Winterse biertjes als toevoeging in een gerecht of als drankje bij je maaltijd.

speciaalbiertjes die de borrel helemaal afmaken!
4 personen
30 min
4 personen
50 min
4 personen
20 min

speciaal (bier) voor jou!

Steeds meer mensen weten het vakmanschap van een goed gebrouwen biertje te waarderen. Speciaal bier is razend populair. Hierdoor hebben we de laatste jaren ontdekt dat een goudgele rakker net zo veelzijdig kan zijn als wijn. Van fris en fruitig tot sterk en kruidig. Dus als iemand je vraagt: wat wil je drinken? Dan is het woord ‘biertje’ zeker niet meer voldoende.

Hertog Jan Bastaard | Een 100% gebrouwen Radler 

Hertog Jan Bastaard is een nieuwe premium Radler, die volledig gebrouwen is. Niet alleen het Pilsener, maar ook de vruchtenlimonade is gebrouwen met biergist. Ambacht en vakmanschap staan dus ook bij deze Radler van Hertog Jan voorop.

Gerard: ‘De naam Bastaard is natuurlijk een knipoog, maar voor ons is het vooral een geuzennaam.’

Voor de vruchtenlimonade hebben de Hertog Jan brouwers een geheel eigen receptuur ontwikkeld. Behalve frisse citroenen en zoetzure appels hebben ze gebruik gemaakt van bijzondere ingrediënten zoals gember en citroengras. Een verfrissende Radler ontwikkelen met een uitgesproken bierig karakter, dat was de uitdaging die de brouwers zichzelf hadden opgelegd. Gerard van den Broek, meesterbrouwer bij Hertog Jan, vat het kort en krachtig samen: “Bastaard heeft de ideale balans tussen bitter en zoet”. Hertog Jan Bastaard heeft een alcoholgehalte van 2,7% en is beschikbaar in de varianten Gember & Citroen en Appel & Citroengras. 

Brugse Zot Blond | Heerlijk bij de maaltijd

Culinaire liefhebbers zullen dit bier met een kruidig en fruitig aroma waarderen. Brugse Zot Blond (6% Vol.) wordt gebrouwen met vier verschillende moutsoorten en twee aromatische hopvariëteiten, die het bier een unieke smaak geven. In de smaakbeleving komt de bitterheid mooi naar voren. Ook zul je in dit bier citrusachtige toetsen ontdekken. Brugse Zot is een natuurlijk bier dat ontstaat uit een selectie van alleen de beste ingrediënten. De hergisting op fles zorgt er bovendien voor dat het bier een langere natuurlijke houdbaarheid heeft. Het bier is uiterst geschikt in combinatie met diverse culinaire specialiteiten op basis van vis en schelpdieren, rundvlees en desserts gebaseerd op rode vruchten.

Jopen Mooie Nel IPA | Duraebel scheepsbier

IPA (Indian Pale Ale) werd in de tijd van lange zeereizen extra zwaar gebrouwen en extra gehopt zodat het lang goed bleef en in de koloniën gedronken kon worden. Via de Amerikaanse Craft Beer Revolution is de IPA teruggekeerd in Europa. De Amerikaanse hop in Jopen Mooie Nel IPA zorgt voor bitterheid met veel fruitige tonen. Elke slok is een genot! Jopen Mooie Nel IPA (6,5% Vol.) is vernoemd naar het water tussen Haarlem en Spaarndam en wordt buiten Nederland ‘North Sea IPA’ genoemd. 

Jopen Mooie Nel IPA werd in 2015 uitgeroepen tot beste bier van Nederland.

Kasteel Tripel | Stevige slok

Houd je van iets sterkers? Dan is de Kasteel Tripel (11% Vol.) misschien iets voor jou. Het is een sterk blond bier met duidelijk aanwezige hopbitter en fruitigheid. Daarnaast heeft het een aroma met fruitige toetsen en impressies van mout, kruidnagel en bloemen. In de smaak overheerst de fruitigheid. Het bier is evenwichtig en niet te bitter. In de afdronk is de alcohol goed te proeven. Wist je dat de Kasteel Tripel ook het basisbier is voor het, op cognac vaten gerijpte, exclusieve Trignac speciaalbier?