school met groene vingers wint Gouden Schoffel

vrijdag 27 september 2013

Leuvenheim, 27 september 2013 - Ernst, Bobbie & de Rest reikten aan de kinderen van O.B.S. De Rietgors in Leuvenheim in het kader van het Nationaal Schooltuinproject de Gouden Schoffel 2013 uit.

Op 26 september 2013 werd aan de kinderen van O.B.S. De Rietgors in Leuvenheim de Gouden Schoffel 2013 uitgereikt in het kader van het Nationaal Schooltuinproject. Uit handen van het TV-duo Ernst, Bobbie & de Rest ontving de school de hoofdprijs en kan tevens met al haar leerlingen gaan genieten van een compleet verzorgd schoolkamp op een boerderij, dankzij de inspanningen van de leerlingen in de moestuin van de school.

Over het Nationaal Schooltuinproject
Het Schooltuinproject is een initiatief van SPAR Holding B.V. Dit MVO project zonder winstoogmerk werd in 2013 mogelijk gemaakt door sponsors als SPAR, BoerenBond en Welkoop, Bio+, het Voedingscentrum, elho, HZPC, Rijk Zwaan, uitgeverij Zwijsen, uitgeverij KNNV. De doelstelling van het Schooltuinproject is kinderen bewust maken van de herkomst van gezonde voeding en een gezonde levenstijl. Kinderen actief betrekken bij het kweekproces laat hen meer bewust worden en daardoor eten ze hun groenten beter. Vanaf eind oktober kunnen scholen zich weer aanmelden voor deelname aan het Schooltuinproject in 2014.

Dankzij sponsors kan het schooltuinpakket wederom via o.m. SPAR en Attent buurtwinkels gratis worden verkregen.


recall SPAR garnalen surimi salade, 150 gram bekijk hier