SPAR komt met inzameloplossing voor elektronisch materiaal

donderdag 6 augustus 2015

Waalwijk, 6 augustus 2015 - Het inleveren van lege batterijen en oude spaarlampen kon al langer bij de winkels van SPAR, maar nu wordt het nog gemakkelijker. Vanaf maandag 6 juli 2015 wordt namelijk in alle SPAR winkels een speciale ‘Wecycle’-zuil geplaatst waarin buurtbewoners - naast hun lege batterijen en kapotte spaarlampen- ook kleine elektrische apparaten gratis kunnen deponeren.

Het inleveren van lege batterijen en oude spaarlampen kon al langer bij de winkels van SPAR, maar nu wordt het nog gemakkelijker. Vanaf maandag 6 juli 2015 wordt namelijk in alle SPAR winkels een speciale ‘Wecycle’-zuil geplaatst waarin buurtbewoners - naast hun lege batterijen en kapotte spaarlampen- ook kleine elektrische apparaten gratis kunnen deponeren.

Drempelverlaging 
Ruim 70 procent van de consumenten geeft aan gebruik te maken van een inleverbak als zij weten dat er één in de buurt is. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van het kennis- en expertisecentrum ISMI in opdracht van Wecycle, die in Nederland de inzameling en recycling van elektronisch afval organiseert. Dit onderzoek wijst tevens uit dat een kwart van de consumenten verwacht dat er een inleverpunt is in de supermarkt voor kleine elektrische apparaten en spaarlampen. Door de komst van de nieuwe inleverpunten bij SPAR hoopt Wecycle de drempel voor het inleveren verder te verlagen.

Teveel moeite
Het is van groot belang dat je weet dat je lege batterijen, oude spaarlampen en klein elektronisch materiaal in je buurt kwijt kunt. Als mensen voor het inleveren  teveel moeite moeten doen,  gooien ze het al snel in de gewone vuilnisbak. Dat moeten we voorkomen. Dat past bij onze buurtfunctie”, zegt Sjaak Kranendonk van SPAR. “Met Wecycle werken we samen om onze klanten te stimuleren deze zaken in te leveren als ze toch al naar de SPAR of Attent winkel komen. De zuil is erg opvallend en gebruiksvriendelijk”, aldus Sjaak Kranendonk, algemeen directeur bij SPAR.

Recycling apparaten
Jaarlijks verdwijnt 35 miljoen kilo aan elektronisch afval (e-waste) in de afvalbak. Zonde, want kleine elektrische apparaten kunnen voor meer dan 75 procent gerecycled worden. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.


nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip