SPAR tekent voor vitale kinderen in Nederland

vrijdag 27 februari 2015

Waalwijk, 27 februari 2015 - Zelf groenten kweken en gezond eten is een actuele en gezonde trend. De belangstelling hiervoor neemt toe.

Zelf groenten kweken en gezond eten is een actuele en gezonde trend. De belangstelling hiervoor neemt toe. Het Nationale Schooltuinproject voor kinderen in de basisschoolleeftijd – dat al een aantal jaren succesvol door o.m. SPAR wordt georganiseerd - heeft als doel om hen hierover te informeren en het persoonlijk te laten ervaren. Door de ondertekening van de “pledge” van het Nationaal Programma Preventie van het Ministerie van VWS laat de organisatie zien dat de brede aanpak om Nederland gezond te maken, essentieel is.

De schooltuinpakketten worden steeds populairder
SPAR gaat in de weken 9 en 10 landelijk, samen met hoofdsponsors Attent en Intratuin, 1750 gratis complete pakketten verdelen onder zo’n 1000 deelnemende scholen binnen het primair onderwijs. Dit is bijna 1 op de 6 scholen in Nederland.

Met behulp van de schoontuinpakketten gaan de kinderen gedurende vier maanden zelf aan de slag met zaaien en oogsten. Hierdoor worden ze bewust gemaakt van het feit dat groenten en fruit niet uit de supermarkt of fabriek komen, maar gewoon uit de grond. Ze gaan daardoor hopelijk ook meer gezonde groenten eten. Het schooltuinproject is een leuke manier om ze op weg te helpen en enthousiast te maken voor de moestuin. In het pakket zitten kweekzakken die een mini moestuin vormen. Verder ontvangen de scholen o.a. alle benodigde zaden, kweekmaterialen, potgrond, receptenboekjes en activiteiten voor in de klas. Via een online nieuwsbrief worden de scholen wekelijks bij het groeiproces begeleid door schooltuinmascotte Piepertje Pom.

Kinderen kunnen hun zelf gekweekte groenten in veel gevallen na de oogst verkopen in de plaatselijke SPAR.

Verbinding Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid…’
Gisteren tekende Susanne Kroon, commercieel directeur van SPAR, namens alle partners van het project een zogenoemde ‘pledge’ van het Nationaal Programma Preventie van het Ministerie van VWS. Een pleidooi dat is bedoeld om de gezondheid van kinderen in Nederland te verbeteren. Door samenwerking van de partners in dit project, laat de organisatie hiervan zien dat ze bereid is hieraan een belangrijke bijdrage te leveren omdat een brede aanpak hierbij essentieel is. “De kinderen in onze buurt zijn onze toekomst. Door hen al op jonge leeftijd bij gezonde voeding te betrekken, beïnvloeden we hun eetgewoonten positief. En daar hebben we allemaal een boodschap aan!”, aldus Susanne Kroon.