4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht
home recepten Appel-karamelcrumble

Appel-karamelcrumble

ingrediënten


15 min
4 personen
8 eetlepels karamelsaus
2 theelepels kaneel
4 zure appels

dit product is niet beschikbaar

50 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ronde ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de boter in blokjes. Doe samen met het bakmeel in een ruime kom en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Hak de walnoten grof en meng samen met de suiker door de deegkruimels.
  • 2 Snijd de ongeschilde appels in blokjes en schep om met de kaneel. Verdeel over de ovenschaal en besprenkel met de karamelsaus.
  • 3 Verdeel het kruimelmengsel erover en bak de crumble in het midden van de oven in 30 min. goudgeel. Serveer warm of op kamertemperatuur.

bereidingstip

Lekker met mascarpone.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 546 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 8 gram