4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
recepten Aspergecrèmesoep met pistache

Aspergecrèmesoep met pistache

ingrediënten


40 min
4 personen
4 takjes kervel
4 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

40 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de asperges royaal en snijd de onderste harde stukjes eraf. Leg de schillen en afsnijdsels in een pan en giet 1,5 liter water erop.
  • 2 Voeg een flinke snuf zout toe en breng aan de kook. Laat op een lage stand circa 30 minuten trekken.
  • 3 Giet deze bouillon boven een pan door een fijne zeef en houd apart. Rooster de pistachenootjes in een droge, hete koekenpan. Laat afkoelen en hak ze fijn.
  • 4 Verwarm de boter in een soep- of stoofpan. Fruit hierin de sjalot glazig en lichtbruin. Voeg dan de bloem en saffraan toe.
  • 5 Roer op een lage stand 1 minuut over de bodem van de pan en voeg de bouillon in gedeeltes toe tot alles zachtjes kookt. Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en voeg ze met de room toe aan de kokende bouillon.
  • 6 Pureer zodra de aspergestukjes gaar zijn de soep helemaal glad (houd een paar stukjes asperge achter om te garneren).
  • 7 Breng op smaak met zout en peper of het halve bouillonblokje naar smaak. Garneer de aspergesoep met de pistachenootjes, stukjes asperge en peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté