4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
home recepten Aspergesoep met kip en bosui

Aspergesoep met kip en bosui

ingrediënten


35 min
4 personen
125 gram demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aspergestukjes gaar in circa 10 minuten in 3/4 l water waaraan het kippenbouillontablet is toegevoegd. Zeef het kookvocht en houd de groente apart.
  • 2 Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor.
  • 3 Laat de roux onder af en toe roeren op een lage stand 2 minuten garen, zonder het mengsel te laten kleuren. Schenk 1/4 deel van het aspergekookvocht bij de roux.
  • 4 Roer goed en kook het mengsel totdat het glad gebonden is. Voeg al roerende de rest van het kookvocht toe.
  • 5 Meng de aspergestukjes, bosui en kipfilet erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met daarop een eetlepel crème fraîche.

bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.

wijnadvies

Niet strikt noodzakelijk maar wel heel lekker: een glas Elzasser pinot blanc erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté