4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Beenham met gekruide sinaasappelsaus

Beenham met gekruide sinaasappelsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
600 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal met deksel

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon en snijd hem doormidden. Rasp van de ene helft 1 theelepel van de schil en gebruik de andere helft, in partjes gesneden, als garnering.
  • 3 Breng sinaasappelsap met sinaasappelrasp, honing en rozemarijn aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.
  • 4 Leg de ham in de ovenschaal, giet het sap-honingmengsel erover en zet de ham 30 minuten in de oven. Giet tussentijds wat van het vocht over de ham.
  • 5 Serveer de ham in dikke plakken gesneden en gegarneerd met partjes sinaasappel.

bereidingstip

In plaats van beenham is varkensrollade ook heel lekker (oventijd: 45 minuten).. Vervang rozemarijn door tijm en 100 ml sinaasappelsap door witte wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 28 gram