4 personen
uitdagend
20 min.
voorgerecht
recepten Bladerdeegpakketjes met zalm

Bladerdeegpakketjes met zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
4 handjes veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

50 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Leg de net ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar (bij diepvries bladerdeeg). Leg in het midden van 4 plakjes een vierkantje van gekookte rijst.
  • 3 Schep in een kom de blokjes zalmfilet, lente-ui, peterselie, een snufje zout en het losgeklopte ei door elkaar. Verdeel dit mengsel over de rijst.
  • 4 Bevochtig de randen van het bladerdeeg. Dek de vullingen toe met een plakje bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar. Bij vers bladerdeeg: verdeel de vulling over 1 lange kant van het deeg en vouw de andere kant eroverheen. Druk de randen nogmaals op elkaar met de tanden van een vork. Bestrijk de bovenkanten van de pakketjes met eidooier.
  • 5 Leg de pakketjes op de bakplaat. Bak de pakketjes in circa 15-20 minuten knapperig en goudbruin. Verdeel ze over de borden en garneer met een handje veldsla.

bereidingstip

Snijd uit de overgebleven plakjes bladerdeeg enkele visjes of andere figuurtjes en leg die vóór het bestrijken met eidooier op het bladerdeeg.. Vervang de zalm door stukjes witvis- of tonijnfilet.

wijnadvies

Begin de maaltijd goed met een Duitse riesling Classic.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté