8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Boterkoek met gember

Boterkoek met gember

ingrediënten


15 min
8 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels gembersnippers
3 gemberbolletjes op siroop

dit product is niet beschikbaar

225 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem, basterdsuiker en een snufje zout boven een kom. Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen in zo klein mogelijke stukjes.
  • 2 Voeg de gember toe en kneed alles kort tot een samenhangend deeg. Leg bij gebruik van een lage taartvorm bakpapier op de bodem en druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Bestrijk de bovenkant met ei.
  • 3 Maak met de botte kant van een mes een ruitpatroon in het deeg. Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de boterkoek in de vorm bijna helemaal afkoelen en snijd dan in puntjes.

bereidingstip

Vervang de gember in deze boterkoek met gember door gekonfijte sinaasappelschil.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 5 gram