grote borstplaatvorm
klein borstplaatvormpje
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
grote borstplaatvorm
klein borstplaatvormpje
bereiden
bereidingstip
Het borstplaatmengsel kan ook op een platte schaal worden gestort en na afkoelen in stukken worden gebroken.. Vervang voor het maken van borstplaat met koffiesmaak de cacaopoeder door oploskoffie.. <h4>Waarom wordt mijn roomborstplaat niet hard?</h4> Dat komt meestal doordat het suikermengsel niet heet genoeg is geworden. Voor een stevige borstplaat moet het suikermengsel een temperatuur van ongeveer 115 tot 120 graden Celsius bereiken. Gebruik bij voorkeur een suikerthermometer om dit precies te meten. Ook belangrijk: blijf goed roeren terwijl het afkoelt, anders kristalliseert de suiker niet goed en blijft de borstplaat te zacht.. <h4>Wat is het verschil tussen fondant en borstplaat?</h4> Fondant en borstplaat worden allebei gemaakt van suiker, maar verschillen in structuur en bereidingswijze. Fondant is glad, zacht en glanzend en wordt vaak gebruikt als decoratie op taarten. Het ontstaat door suikersiroop langdurig te kneden of te mengen tot een romige massa. Borstplaat is brosser en wordt steviger. Bij borstplaat kristalliseert de suiker deels weer, waardoor je dat typische ‘breekbare’ mondgevoel krijgt. Voeg je room of melk toe aan borstplaat, dan krijg je de variant roomborstplaat. Iets voller en romiger van smaak.. <h4>Hoe lang blijft een borstplaat goed?</h4> Zelfgemaakte borstplaat kun je het beste binnen 1 tot 2 weken opeten. Bewaar de borstplaat luchtdicht en op een droge, koele plek (maar niet in de koelkast, want dan kan het vocht aantrekken). Bij goed bewaren blijft de structuur knapperig en de smaak op z’n best.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 390 kcal |
vet | 9 gram |
verzadigd vet | 6 gram |
koolhydraten | 76 gram |
eiwit | 1 gram |
WEB01-SPAR-PU