online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Courgette met walnoten en mozzarella

Courgette met walnoten en mozzarella

ingrediënten

4 courgettes

4 eetlepels olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

100 gram mozzarella

50 gram walnoten

1 eetlepel dille

1 theelepel Italiaanse kruiden

50 gram witbroodkruim

1 ei


benodigheden

lage ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Kook de courgettes 3-4 minuten. Spoel er koud water over. Snijd in de lengte een dunne reep van de courgettes af.
  • 2 Snijd de courgettes langs de randen iets in en hol de groenten met een theelepel uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ui, knoflook en het courgettevruchtvlees 3-4 minuten.
  • 5 Neem van de warmtebron en meng de mozzarella, walnoten, dille, het broodkruim en ei erdoor. Breng deze vulling op smaak met zout en peper.
  • 6 Vul de courgettes en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • 7 Besprenkel met de rest van de olie en dek af met aluminiumfolie. Zet circa 15 minuten in de oven.
  • 8 Verwijder het folie en bak nog circa 10 minuten verder.


voedingswaarde

energie 375 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 15 gram