- 1 Week de gedroogde paddenstoelen circa 20 minuten in 100 ml kokendheet water. Verhit intussen de boter in een grote (soep)pan en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten glazig en lichtbruin.
- 2 Voeg de kastanjechampignons en kruiden toe en roerbak een paar minuten. Voeg de bouillon en kookroom toe en breng aan de kook.
- 3 Zeef de gedroogde paddenstoelen boven de soeppan. Hak de paddenstoelen in de zeef daarna fijn en voeg toe aan de soep.
- 4 Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken op een lage stand. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- 5 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg 15 minuten voor het serveren de tortellini toe en kook deze gaar in de soep.
- 6 Bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie en amandelen.
bereidingstip
Geen gedroogde paddenstoelen? Laat ze dan weg en gebruik paddenstoelenbouillon.. Deze soep is lekker met kaaskrokantjes (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/kaaskrokantjes">klik hier voor het recept</a>) of kruidencroutons (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/kruidencroutons/">klik hier voor het recept</a>).. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.