mixer
spuitzak
bakplaat met bakpapier
spuitzak
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
mixer
spuitzak
bakplaat met bakpapier
spuitzak
bereiden
bereidingstip
• Soezendeeg is gevoelig: te veel ei maakt het slap, te weinig melk maakt het droog. Alleen met de juiste verhoudingen in het deeg van melk, boter, ei en bloem krijg je eclairs die luchtig rijzen, mooi hol worden vanbinnen en een licht krokante buitenkant hebben. <br/> • Laat het deeg goed drogen in de pan voordat je de eieren toevoegt. Het resultaat: een lekker luchtige eclair. . <h4>Variatietips</h4> Vulling met een smaakje: <br/> • Mokka: voeg oploskoffie naar smaak toe aan de melk. <br/> • Chocolade: voeg 1 tl cacaopoeder toe of laat geraspte pure chocolade smelten in de melk. <br/> • Fruit: voeg 1 el gepureerd fruit naar smaak toe aan de afgekoelde room. <br/> • Citrus: voeg 1 tl geraspte sinaasappel- of citroenschil en een paar druppels citroensap toe aan de afgekoelde room. . <h4>Wat zijn eclairs?</h4> Een eclair is een Frans gebakje, op basis van soezendeeg. Het Franse woord ‘éclair’ betekent bliksemschicht. Het gebakje zou die naam hebben gekregen omdat je hem supersnel op kunt eten. Maar neem gerust wat meer tijd om ervan te genieten. . <h4>Serveertips</h4> • Krijg je visite op de koffie of thee? Serveer eclairs als smakelijk gebakje.<br/> • Met de juiste saus erbij zijn eclairs ook een lekker dessert. Chocoladesaus is dé klassieker, maar probeer ook eens karamel- of vanillesaus. . <h4>Glazuren maar</h4> Roer druppelsgewijs water door 100-150 g gezeefde poedersuiker tot het een dik, vloeibaar wit glazuur is. Gebruik bij gekleurd glazuur wat minder water of meer suiker voor de juiste dikte. Zo geef je het glazuur een natuurlijk kleurtje: <br/> • Roze/paars: voeg druppels frambozen-, bosbessen- of bietensap toe. <br/> • Bruin: voeg een beetje cacaopoeder of oploskoffie toe. <br/> • Geel/oranje: voeg wat kurkuma (koenjit) of druppels wortelsap toe. <br/> Je kunt het glazuur ook kleuren met wat druppels levensmiddelenkleurstof. . <h4>Hoe bewaar je eclairs?</h4> • Ongevulde eclairs kun je 1-2 dagen op kamertemperatuur bewaren, in een goed afgesloten doos. Niet in de koelkast: daar worden ze taai van. <br/> • Gevulde eclairs moet je juist wél in de koelkast bewaren, omdat de vulling anders bederft. Dat kan tot 2 dagen. Het deeg wordt wel na een paar uur al zachter door de vulling. <br/> • Ongevulde eclairs kun je goed invriezen. Ze blijven tot 1 maand houdbaar als je ze stevig verpakt in een afsluitbaar zakje. Ontdooi ze rustig op kamertemperatuur. Zo blijft de structuur mooi luchtig en krokant. <br/> • Gevulde eclairs invriezen is niet aan te raden. De vulling gaat door vriezen snel schiften. <br/> • Ongevulde, ontdooide eclairs maak je weer lekker krokant in de oven (5 min op 160°C).
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 0 kcal |
vet | 0 gram |
verzadigd vet | 0 gram |
koolhydraten | 0 gram |
eiwit | 0 gram |
WEB01-SPAR-PU