4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Franse linzensalade met zachtgekookt ei

Franse linzensalade met zachtgekookt ei

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

400 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

125 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop een dressing van de mosterd, olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete pan.
  • 3 Voeg de knoflook en ui toe en bak circa 4 minuten.
  • 4 Meng het spek-uimengsel en de dressing door de linzen.
  • 5 Verdeel de veldsla en de peterselie over schaaltjes en leg de paprika en linzen erop.
  • 6 Serveer met de zachtgekookte eieren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 23 gram