6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Franse pruimentaart

Franse pruimentaart

ingrediënten


20 min
6 personen
1 snufje zout

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram pruimen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik bij voorkeur Reine Claudes en verwijder de pitten. Bij gebruik van een andere, grotere pruimensoort verdient het aanbeveling de harde velletjes te verwijderen en de pruimen in vieren te snijden.
  • 2 Smeer een ronde vuurvaste schaal met een middellijn van circa 24 cm in met de boter. Verdeel de pruimen over de bodem van de schaal.
  • 3 Maak een dik beslag van de bloem, melk, eieren, de suiker en het zout. Giet het beslag op de pruimen in de schaal.
  • 4 Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of het beslag gaar is. Snijd de taart, die warm of lauw wordt gegeten, in punten.

wijnadvies

Ga voor een zoete wijn, een Muscat de Rivesaltes, een Muscat de Frontignan of een soortgelijke zoete dessertwijn (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 184 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 7 gram