-
1
Verwarm de oven voor
op 180°C. Verhit een grote
koekenpan zonder olie of
boter en laat de spinazie
slinken. Doe in een
vergiet en druk er zoveel
mogelijk vocht uit. Laat
afkoelen, snijd fijn, voeg
de nootmuskaat toe en
breng op smaak met zout
en peper.
-
2
Vet intussen de cakevorm
in en bekleed de bodem
en lange kanten met het
katenspek. Zorg ervoor dat
de plakjes overlappen en
dat de plakjes over de rand
van de vorm hangen.
-
3
Verwijder de buitenste
bladeren van de prei
en halveer in de lengte.
Was de prei en snijd de
onderkant eraf en zoveel
van het donkergroene
deel dat de prei in de
lengte precies in de
vorm past. Meng het
gehakt met het zout, de
selderij, worcestershire
saus, ketchup, mosterd,
paneermeel en ei.
-
4
Leg 3 preistukken naast
elkaar op de bodem
van de vorm met de
snijkant naar beneden.
Verdeel de helft van het
spinaziemengsel erover en
druk aan. Verdeel de helft
van het gehaktmengsel
gelijkmatig erover en druk
goed aan.
-
5
Maak nog een laag met
de rest van de prei, spinazie
en het gehakt. Vouw de
overlappende plakken
katenspek over de vulling
en bak het gehaktbrood in
ca. 50 min. in het midden
van de oven gaar.
-
6
Neem uit de oven, giet
het vocht voorzichtig
uit de vorm. Stort het
gehaktbrood op een
met bakpapier beklede
bakplaat en bestrijk
rondom met de stroop en
bak nog 10 min. in de oven.
-
7
Snijd in 12 plakken
en serveer de plakken
per persoon, warm of op
kamertemperatuur.
bereidingstip
Lekker met brood,
ketchup en een salade.