4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktbrood met prei, spek en spinazie

Gehaktbrood met prei, spek en spinazie

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels appelstroop

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel worcestersaus

dit product is niet beschikbaar

40 gram selderij
theelepel selderijzout
600 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

3 preien

dit product is niet beschikbaar

16 plakjes katenspek

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie slinken. Doe in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Laat afkoelen, snijd fijn, voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Vet intussen de cakevorm in en bekleed de bodem en lange kanten met het katenspek. Zorg ervoor dat de plakjes overlappen en dat de plakjes over de rand van de vorm hangen.
  • 3 Verwijder de buitenste bladeren van de prei en halveer in de lengte. Was de prei en snijd de onderkant eraf en zoveel van het donkergroene deel dat de prei in de lengte precies in de vorm past. Meng het gehakt met het zout, de selderij, worcestershire saus, ketchup, mosterd, paneermeel en ei.
  • 4 Leg 3 preistukken naast elkaar op de bodem van de vorm met de snijkant naar beneden. Verdeel de helft van het spinaziemengsel erover en druk aan. Verdeel de helft van het gehaktmengsel gelijkmatig erover en druk goed aan.
  • 5 Maak nog een laag met de rest van de prei, spinazie en het gehakt. Vouw de overlappende plakken katenspek over de vulling en bak het gehaktbrood in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.
  • 6 Neem uit de oven, giet het vocht voorzichtig uit de vorm. Stort het gehaktbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met de stroop en bak nog 10 min. in de oven.
  • 7 Snijd in 12 plakken en serveer de plakken per persoon, warm of op kamertemperatuur.

bereidingstip

Lekker met brood, ketchup en een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 717 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 43 gram