4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde bloemkool met kruidenboter

Geroosterde bloemkool met kruidenboter

ingrediënten


bestellen
10 min
4 personen
150 gram kruidenboter

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.05
1 theelepel zout

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.68

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Zet de hele bloemkool voor de helft onder water in een pan. Voeg het zout toe en breng aan de kook met het deksel op de pan. Giet de bloemkool af zodra het water kookt.
  • 3 Zet de nog warme bloemkool in de ovenschaal en smeer in met ¼ van de kruidenboter.
  • 4 Rooster de bloemkool 30 min. in de oven. Smeer nogmaals in met ¼ van de kruidenboter en rooster in nog 10 min. lichtbruin en gaar.
  • 5 Zet de bloemkool op een schaal en snijd in parten. Serveer met de rest van de kruidenboter.

bereidingstip

Lekker met geroosterd amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 308 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 3 gram