- 1 Snijd de uien in halve ringen. Ontkorst en verkruimel het brood. Snijd het vlees in blokjes en schud ze om met de bloem en wat zout.
- 2 Verhit de boter en bak het vlees in porties rondom aan. Schep het uit de pan en fruit in het overgebleven bakvet de uien op lage stand in 5 min. zacht.
- 3 Doe al het vlees weer terug in de pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer alles door en breng aan de kook.
- 4 Sluit de pan en zet de warmtebron laag. Laat het vlees in 2,5 uur gaar stoven. Breng op smaak met versgemalen peper.
bereidingstip
• Nóg lekkerder met een dot mosterd, zilveruitjes en kruimige aardappelen.<br/> • Hachee heeft tijd nodig en moet lekker lang sudderen, want daar wordt het vlees zacht van. Zeker 2,5-3 uur, maar langer kan ook. Daarom is hachee perfect voor de <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/hachee-uit-de-slowcooker/">slowcooker</a>.<br/> • Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het gaat braden, dit helpt om lekker zachte hachee te maken.<br/> • Weet je waarom je oma altijd een scheutje azijn in haar hachee doet? Azijn maakt het vlees malser. . <h4>Serveertip voor hachee</h4> • Het klassieke hachee-AVG’tje: met aardappelen en <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/hollandse-hachee-met-rodekool/">rodekool</a>.<br/> • <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/hutspot-met-komijn-en-snelle-hachee/">Hutspot met hachee</a> is een lekker klassieke combinatie.<br/> • Voeg ook eens wat zoete <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/hollandse-hachee-met-appelstroop/">appelstroop</a> toe. <br/> • Wil je je hachee kruiden? Kies voor laurierblad (lekker warm), kruidnagel (kruidig) en peper (extra pit). Peterselie wordt vaak als garnering gebruikt. . <h4>Variatietips</h4> • Vega hachee maken? Vervang het vlees door jackfruit, aubergine of champignons. Die hebben een vleesachtige textuur.<br/> • In plaats van bruinbrood, kun je ook eens kruidige ontbijktkoek of speculaas gebruiken. <br/> • Het bier kun je vervangen door alcoholvrij donker bier, of door runderbouillon. In beide gevallen krijg je een iets mildere smaak.
wijnadvies
Holland op zijn Italiaans met Montalto Nero d'Avola. Holland op zijn Spaans met Finca Labarca Crianza. En Holland op zijn Zuid-Afrikaans met Koopmanskloof Fairtrade <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/dranken/wijn/pinotnoir/">Cabernet Sauvignon</a>.