4 personen
uitdagend
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Iles flottantes met crème anglaise van thee

Iles flottantes met crème anglaise van thee

ingrediënten


40 min
4 personen
4 zakjes zwarte thee

dit product is niet beschikbaar

130 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng 500 ml melk aan de kook. Klop de eidooiers met 80 gram suiker in een grote kom.
  • 2 Giet de hete melk langzaam en al roerend over het eimengsel. Doe dit beetje bij beetje, zodat het ei niet gaat schiften.
  • 3 Zeef en giet het mengsel in een schone pan. Verwarm al roerend circa 8 minuten op een lage stand, tot de crème anglaise iets dikker wordt. Neem de pan van de warmtebron.
  • 4 Knip de theezakjes open en voeg de inhoud toe aan de crème. Laat minimaal 1 uur trekken.
  • 5 Maak pocheervocht door de rest van de melk met 250 ml water en 1 eetlepel suiker te verwarmen tot de suiker is opgelost. Klop intussen de eiwitten bijna stijf in een brandschone kom.
  • 6 Voeg vervolgens al kloppend de rest van de suiker beetje bij beetje toe. Vorm met 2 lepels, die in koud water gedoopt zijn, mooie quenelles van het eiwitschuim.
  • 7 Houd het pocheervocht tegen de kook aan, maar laat het niet koken. Pocheer de quenelles met circa 3 stuks tegelijk circa 4 minuten aan 1 kant.
  • 8 Draai ze voorzichtig om en pocheer nog 3 minuten aan de andere kant. Zeef de crème anglaise naar wens, giet in diepe bordjes en leg de quenelles erin.
  • 9 Garneer het dessert eventueel met karameldraden.

bereidingstip

Maak quenelles (<a href=" https://www.boodschappen.nl/recept/kooktechniek-quenelles/ /">klik hier voor het recept</a>) of karameldraden (<a href=" https://www.boodschappen.nl/recept/kooktechniek-karameldraden/ /">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 13 gram
recalls | bekijk ze hier!