4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Italiaanse kip uit de oven

Italiaanse kip uit de oven

ingrediënten


10 min
4 personen
1 flesje bier

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Dep de kip goed droog met keukenpapier.
  • 2 Leg de kip in de ovenschaal en wrijf het vel in met de boter.
  • 3 Bestrooi de kip rondom met grof (zee)zout, peper en de rozemarijnnaaldjes.
  • 4 Stop een paar gepelde teentjes knoflook in de holte van de kip en leg de rest van de gepelde teentjes knoflook in de ovenschaal.
  • 5 Verdeel de olijven over de schaal en giet het bier erbij.
  • 6 Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar de kip circa 1,5 uur in het midden van de oven.
  • 7 Verwijder het folie na 1 uur oventijd en bak de kip nog 30-40 minuten verder.
  • 8 Bestrijk de kip tussendoor met het braadvocht uit de ovenschaal.

bereidingstip

Dit recept is lekker met een frisse salade en (oven)gebakken krieltjes met schil.

wijnadvies

Kip en chardonnay is een klassieke combinatie: kies voor Hacienda Chardonnay Reserve uit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate