gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak, brunch, ontbijt
home recepten Kaneelrolletjes met spijs en rozijnen

Kaneelrolletjes met spijs en rozijnen

ingrediënten


20 min
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit en snijd de punten los.
  • 2 Meng de amandelspijs met een klein beetje ei om het wat smeuïger te maken en verdeel de spijs over de deeglapjes. Bestrooi met de rozijnen en kaneel.
  • 3 Rol het deeg op en leg de rolletjes op de zijkant in de muffinvorm. Verdeel de boter erover en bak de rolletjes in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 4 Laat de kaneelrolletjes een beetje afkoelen en neem ze uit de vorm.

bereidingstip

Rol het deeg strak op voor mooie, gelijkmatige rolletjes. Snijd met een stuk ongekookt keukentouw of een scherp mes om de vorm goed te houden.. <h4>Zo drogen jouw cinnamon rolls niet uit </h4> Laat de kaneelrolletjes na het bakken goed afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten bak of wikkel ze in vershoudfolie. Even opwarmen in de oven of magnetron maakt ze weer lekker zacht.. <h4>Cinnamon rolls bewaren </h4> Bewaar ze luchtdicht op kamertemperatuur, dan blijven ze 2 dagen lekker. Invriezen kan ook: zo blijven ze tot 3 maanden goed.. <h4>Kan ik cinnamon rolls de dag van tevoren maken? </h4> Ja, als je de kaneelrolletjes goed bewaart, kun je ze een dag later ook nog serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels