4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Kipgehaktballetjes

Kipgehaktballetjes

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

150 gram kipgehakt
2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 snee brood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg het brood in een diep bord en schenk de melk over het brood. Meng het kipgehakt met de sjalot en knoflook. Knijp het geweekte brood uit en meng door het gehakt.
  • 2 Bestrooi met 1 theelepel kerriepoeder en breng op smaak met zout en peper. Kneed alles goed door en rol kleine balletjes van het mengsel.
  • 3 Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes in circa 10 minuten rondom gaar.
  • 4 Meng de mayonaise met 1 theelepel kerriepoeder en serveer bij de balletjes.

bereidingstip

<h4>Kipgehaktballetjes bakken</h4> Bakken in de koekenpan is een goede optie, maar dit kan ook! • Oven: 200 °C, 15-20 min bakken op bakplaat, halverwege omdraaien. </br> • Airfryer: 180 °C, 8-12 min bakken, los van elkaar leggen.</br> • Frituur: 170 °C, 4-6 min frituren, laten uitlekken op keukenpapier.. <h4>Variëren met smaken </h4> • Aziatisch: knoflook, gember, sojasaus, sesamolie, bosui. </br> • Italiaans: knoflook, oregano, basilicum, Parmezaanse kaas.</br> • Midden-Oosters: komijn, koriander, kaneel, munt, yoghurt-dipsaus.</br> • Pittig: chilivlokken, gerookt paprikapoeder, cayennepeper. . <h4> Kipballetjes serveren </h4> • Met rijst, roerbakgroenten en sojasaus voor een snelle Aziatische maaltijd. </br> • Bij pasta met tomatensaus en wat geraspte Parmezaan.</br> • In een wrap of pita met sla, komkommer en yoghurtsaus.</br> • In een curry met kokosmelk en groenten, geserveerd met naan of rijst.. <h4>Zijn kipgehaktballen gezonder dan rundvlees?</h4> Ja, over het algemeen wel. Kipgehakt bevat vaak minder verzadigd vet en calorieën dan rundergehakt, waardoor het een iets lichtere optie is.. <h4>Kun je gehaktballetjes maken zonder paneermeel?</h4> Ja. Paneermeel helpt om het gehakt te binden, maar je kunt het vervangen door havermout, panko, broodkruim, gekookte rijst of fijngehakte groenten. Zonder bindmiddel worden de balletjes wel wat compacter.. <h4>Is kipgehakt snel gaar?</h4> Ja. Kipgehakt heeft een kortere gaartijd dan rundergehakt. Zodra de kern niet meer roze is en een kerntemperatuur van 70 °C bereikt, zijn de balletjes gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st