3 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Mexicaanse tortillaschotel met rode salsa

Mexicaanse tortillaschotel met rode salsa

ingrediënten


25 min
3 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram romatomaten

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

8 kleine tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

keukenmachine

  • 1 Snijd elke tortillawrap in 6 parten. Verhit een laag zonnebloemolie in een frituur- of hapjespan en frituur hierin de tortillapunten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • 2 Maal de tomaten, ui, rode peper, knoflook en bouillon in een keukenmachine tot een fijne salsa. Giet in een pannetje en kook de salsa circa 12 minuten, tot deze iets is ingedikt. Breng op smaak met zout.
  • 3 Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en bak 2 spiegeleieren. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de gefrituurde tortillachips over 2 diepe borden of kommen en giet de salsa erover. Leg de gebakken eieren erop. Verdeel de avocado en feta erover. Garneer met de koriander en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 990 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 27 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst