10 personen
uitdagend
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Mokkataart met pecannoten en chocoladeglazuur

Mokkataart met pecannoten en chocoladeglazuur

ingrediënten


40 min
10 personen
pecannoten
10 bonbons

dit product is niet beschikbaar

10 chocolaatjes

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

25 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

25 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecannoten
2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

3 gram oploskoffiepoeder voor espresso
300 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecannoten
50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

5 gram oploskoffiepoeder voor espresso
300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

3 springvormen

bakpapier

spuitzak

  • 1 Klop voor de botercrème de boter met de mixer luchtig. Voeg de poedersuiker en een snufje zout toe en klop eerst rustig en dan op volle stand minimaal 2 minuten tot de suiker geheel is opgenomen. Los het koffiepoeder op in de melk en giet dit al kloppend bij de botercrème.
  • 2 Zet de eerste cakebodem met de springvormbodem eronder op een omgekeerd schaaltje. Verdeel met een spatel of groot mes een kwart van de botercrème over de cakebodem. Verdeel de helft van de pecannoten en chocolade erover.
  • 3 Leg een volgende cakebodem erop en vervolg met nog een laag crème, pecannoten en chocolade. Eindig met de laatste cakebodem. Druk alles zachtjes aan en bestrijk de gehele taart rondom met de overige crème. Houd een paar eetlepels crème apart, schep in de spuitzak en leg in de koelkast.
  • 4 Zet de taart afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. De botercrème moet goed koud zijn voor het glazuur.
  • 5 Verwarm de pure en witte chocolade apart van elkaar met elk 75 ml room al roerend in 2 pannetjes op een lage stand. Neem, als er nog een paar klontjes te zien zijn, de pan van de warmtebron en klop met een garde tot de chocolade glad en glanzend is en iets dikker begint te worden.
  • 6 Neem de taart uit de koelkast en zet hem op een omgekeerd schaaltje. Schep rustig lepel voor lepel het witte chocoladeglazuur op de bovenkant van de taart en verdeel met de bolle kant van de lepel over de taart. Duw het glazuur rustig richting de rand.
  • 7 Verdeel op dezelfde manier het pure chocoladeglazuur over de taart. Laat de druppels zo of strijk alles glad met een (pannenkoek)mes voor een gemarmerd effect. Zet de taart nog 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • 8 Spuit dan met de overige crème rondom 8-10 kleine toefjes op de rand van de taart en zet hier een chocoladetruffel of bonbon in. Versier de taart onderaan met pecannoten.

bereidingstip

Rol gekleurd marsepein uit op poedersuiker en steek er figuren als rendieren of kerstboompjes uit. Versier deze met een witte glazuurstift en decoratieparels. Zet de figuren rondom tegen de taart aan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 995 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 12 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst