4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelen bourguignon

Paddenstoelen bourguignon

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar

groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

100 gram plantaardige spekjes
3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 gram verse tijm
1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

150 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

200 gram paddenstoelenmix
200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paddenstoelenmix in stukken van dezelfde grootte en scheur de oesterzwammen in repen van 1 cm.
  • 2 Snijd de uien in halve ringen, pers de teentjes knoflook en snijd de peen in dunne plakken. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • 3 Verhit de olie in een braadpan en bak de paddenstoelen en oesterzwammen met de plantaardige spekjes ca. 5 min. tot de paddenstoelen lichtbruin kleuren. Voeg de uien, knoflook en wortel toe en bak alles samen nog 3 min.
  • 4 Schep de tomatenpuree en tijm door het gerecht en bak kort mee. Voeg de wijn en 200 ml water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng het gerecht tegen de kook en laat 30 min. afgedekt zachtjes stoven.
  • 5 Spoel intussen de zilveruitjes af onder de kraan. Zet ze onder water in een steelpan en breng ze aan de kook. Giet af en laat uitlekken. Je haalt zo de zoetzure smaak van de uien.
  • 6 Schep de zilveruien door de paddenstoelen bourguignon.

bereidingstip

Lekker met aardappelgratin, brood of pasta.. <p><strong>Invriezen</strong></p> Laat de vegetarische stoof maximaal twee uur afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel in porties die je voor het kerstdiner makkelijk kunt ontdooien. Bewaar de stoof in luchtdichte bakjes of diepvrieszakken en schrijf de datum erop. Gebruik je zakken? Haal dan zoveel mogelijk lucht eruit. Laat ongeveer 1 cm ruimte vrij aan de bovenkant voor de uitzetting tijdens het invriezen. Leg de bakjes of zakken vervolgens plat in de vriezer, zodat ze gelijkmatig bevriezen.. <p><strong>Bewaren</strong></p> De ideale vriezertemperatuur is -18°C. Laat de stoof niet langer dan drie maanden in de vriezer liggen. . <p><strong>Ontdooien en opwarmen</strong></p> Zet de bevroren stoof de avond of 24 uur van tevoren in de koelkast. Je kunt de bak of zak op een schaal of bord zetten om eventueel vocht op te vangen. Verwarm de ontdooide stoof daarna in een pannetje. Schep het tijdens het verwarmen om, zodat het gelijkmatig wordt verhit. Heb je minder tijd? Ontdooi de stoof dan in dan in de magnetron! Zet de bak of zak op een bord om het vrijkomende vocht op te vangen. Verwarm het eten op de ontdooistand van de magnetron en schet het tussendoor een paar keer om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 204 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 10 gram