- 1 Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Voeg de knoflook, komijnpoeder en gemberpoeder toe en fruit ½ minuut mee.
- 2 Voeg de sambal, ketjap en pindakaas toe en bak kort mee. Voeg al roerend 100-125 ml warme (kokos)melk toe en breng aan de kook.
bereidingstip
Deze saus is lekker bij vlees, kip en groenten.. <h4>Verschil pindasaus en satesaus</h4> Satesaus is een rijkere, vaak pittigere variant van pindasaus, die typisch wordt geserveerd bij gegrild vlees zoals saté. . <h4>Hoe pittiger of minder pittig maken</h4> Pas de pittigheid aan door meer of minder sambal toe te voegen, of voeg gember toe voor extra kick. . <h4>Ingrediënten en smaakcombinaties</h4> Gebruik pindakaas, kokosmelk en sojasaus voor de basis. Het past perfect bij gegrild vlees, saté, of als dip voor rauwkost. . <h4>Bewaren of invriezen</h4> Bewaar de saus in de koelkast en gebruik binnen een week, of vries in voor later gebruik.